Blått pojkrum

Idag har vi sålt det stora vita klädskåpet som stod i Alicias rum. Anledningen är att Lucas säng även skall få plats därinne. Jag känner faktiskt lite sorg över att det är borta. Det var en riktigt fin dyrgrip som stod sig riktigt fint i hennes lilla rosa rum.
Men eftersom vi bor så litet fortfarande så är det bara att prioritera.
Nu har i alla fall Lillebror officiellt flyttat in i det lilla rummet. Han kommer sova kvar mellan oss ett tag till men ha sina grejer och sin säng inne hos A. Skönt! Är allergisk mot att det är barnprylar i precis hela lägenheten så nu blir det lite mer ordning.


Just nu ser det ut såhär. Har länge tänkt att bygga en stor tallrikshylla som ev ska sitta där SIA-tavlorna hänger nu. Där kan han ha sina sagor och dyligt i.

Tjingeling!

Cake Pops doppad i vit choklad

Igår hade vi dop för vår lilla son Lucas. Cake pops var något som jag bl a hade bakat till fikat. De var mycket populära och det är många som frågar efter receptet så jag skriver det här istället :)

Ingredienser:
2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad

Dekoration:
Grillpinnar
Sidenband

Gör så här:
Kör ballerinakakorna i matberedare/mixer tills det bara är smulor. Tillsätt Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar. Lägg in dem i kylen i ca 30 min. Smält chokladen i ett vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och sen tryck in den i chokladbollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa hela bollen i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper i kylen tills chokladen stelnat. Dekorera till sist med ett litet sidenband som du knyter runt pinnen.
Annat tips om man vill ha Cake Popsen helt runda och inte som jag ha dem ställda på ett fat är att använda sig av en bit oasis och sticka i pinnarna i när de ska torka så bli de mer som klubbor.

Växasäng med väggord

Alicias säng har blivit pimpad. Har satt dit ett väggord "GOD NATT" som är rosa. Tänkte först texta själv med målarfärg men mycket smidigare med väggord då man kan ta bort det när som helst om man skulle vilja byta ut det. Speciellt om lillebror kommer ärva sängen. För han vill ju inte ha rosa ;)
Matta till pojkrum

Har skickat efter en matta till Lucas som är blå och brun. Jag var lite tveksam när jag beställde den men jag ångrar mig verkligen inte. Den var så mycket snyggare i verkligheten än på bild och dessutom var den nedsatt übermycket då den var på rea. Det gillas! :)Nu har den legat vikt när den fraktades men det kommer snyggas till med tiden.


RSS 2.0