Cake Pops doppad i vit choklad

Igår hade vi dop för vår lilla son Lucas. Cake pops var något som jag bl a hade bakat till fikat. De var mycket populära och det är många som frågar efter receptet så jag skriver det här istället :)

Ingredienser:
2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad

Dekoration:
Grillpinnar
Sidenband

Gör så här:
Kör ballerinakakorna i matberedare/mixer tills det bara är smulor. Tillsätt Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar. Lägg in dem i kylen i ca 30 min. Smält chokladen i ett vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och sen tryck in den i chokladbollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa hela bollen i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper i kylen tills chokladen stelnat. Dekorera till sist med ett litet sidenband som du knyter runt pinnen.








Annat tips om man vill ha Cake Popsen helt runda och inte som jag ha dem ställda på ett fat är att använda sig av en bit oasis och sticka i pinnarna i när de ska torka så bli de mer som klubbor.

Kommentarer
Postat av: Bullermamman

Vilken go blogg du har! :) Hur många cake pops blir det på den smeten? Kram

2013-10-23 @ 18:17:56
URL: http://bullermamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0